COSMED Q-NRG – Indirekte kalorimetri


COSMED Q-NRG – Monitor for måling av hvilende energiforbruk (REE)

– Rask, nøyaktig, intuitiv og rimelig indirekte kalorimetri.

 

COSMED har nå lansert sin nye generasjon med metabolske apparater som ved hjelp av indirekte kalorimetri, måler nøyaktig hvilende energiforbruk (REE).

Cosmed Q-NRG kommer i to utgaver:

Q-NRG+ kan brukes både på selvpustende pasienter og på mekanisk ventilerte pasienter
– kompatibelt med alle eksisterende respiratormodeller.
Q-NRG kan kun brukes på selvpustende pasienter – ved hjelp av cannopy hood eller maske.

Q-NRG er et unikt produkt utviklet på etterspørsel fra, og i samarbeid med institutter innen ernæringsstøtte til intensivavdelinger i hele Europa¹. Dette samarbeidet har gjort det mulig å utvikle et nøyaktig metabolsk system som er lett å bruke og samtidig løser alle de typiske fallgruvene i den indirekte kalorimetri teknologien (ingen oppvarmingstid, ingen gasskalibrering, etc.). Apparatet er utviklet for å passe inn i kliniske miljø – som på intensivavdelinger. Apparatet er portabelt og kan brukes mellom flere pasienter. En måling er gjort på kun 5-6 minutter! Lett å rengjøre. Kan opereres med hansker.

Produktet er det ultimate verktøyet for å forstå hvordan man støtter en pasient i henhold til hans / hennes reelle energibehov. Der studier har vist at tradisjonell tabellutregning av ernæringsbehov har kunnet føre til over- og under-ernæring, vil Q-NRG gi deg det eksakte behovet for kalorier som spotmåling. Riktig ernæringsstøtte er viktig – spesielt til pasientgrupper som ved intensiv avdeling, overvektskliniker, brannskadeavdelinger, undervektsklinikker, kreftavdelinger blant flere.

¹ The International Multicentric Study Group for Indirect Calorimetry (ICALIC) project consists of 7 centers from 6 countries across Europe, with the support of two international academic societies (European Society for Clinical Nutrition and Metabolism, ESPEN; European Society of Intensive Care Medicine, ESICM). Oshima T, Berger MM, De Waele E, et al. «Indirect calorimetry in nutritional therapy. A position paper by the ICALIC study group». Clin Nutr 2017; 36:651–662

 

SE VIDEO om Q-NRG fra Geneva University Hospital:

Mer opplysninger:

Produsentens hjemmeside
Brosjyre Q-NRG+
Brosjyre Q-NRG
Tekniske spesifikasjoner
ICALIC sin uttalelse: Posisjonspapirer av ICALIC studiegruppe¹
Validering av apparatet
Nettkalkulator: Beregne fordelene med indirekte kalorimetri for intensivavdelinger

 

Ta kontakt med oss for mer informasjon og pris. Vi kommer gjerne innom dere for en demonstrasjon av apparatet om ønskelig.